ZO ČZS č.8 V zátiší Most

DOPIS OD ÚSTŘEDÍ ČESKÉHO ZAHRÁDKÁŘSKÉHO SVAZU

Od: "Sekretariát ČZS Zuzka Adámková"
Předmět: Upozornění - Nedostatečně identifikovaní vlastníci v KN

Tento email prosím přepošlete všem ZO ČZS a členům

Upozornění - Nedostatečně identifikovaní vlastníci v katastru nemovitostí

Vážení zahrádkáři,

upozorňujeme Vás, že je potřeba si v katastru nemovitostí zkontrolovat, zda u Vašich nemovitostí je dostatečně určitě označen vlastník. Pokud vlastník není dostatečně určitě označen, je nutné, aby bylo v katastru nemovitostí napraveno.

Pokud tento zápis nebude napraven do 31. 12. 2023, pak ze zákona po tomto datu nemovitosti připadnou státu.

Pokud Vaše základní organizace nebo územní sdružení vlastní nějaké nemovitosti, zkontrolujte si správnost zápisu v katastru nemovitostí. Za dostatečné označení se považuje u ZO nebo ÚS - název organizace, IČ a sídlo. Údaje se musí shodovat se zápisem údajů u Vaší organizace ve spolkovém rejstříku.

V praxi je často uveden chybný název, chybí IČ nebo je uvedeno IČ územního sdružení s podčíslem, nebo je jako vlastník zapsán Československý ovocnářský a zahrádkářský svaz. Všechny takové zápisy nejsou v pořádku a je potřeba zjednat nápravu.

Pokud zjistíte, že ZO nebo ÚS nemá zápis v katastru nemovitostí v pořádku, obraťte se o pomoc na adresu právní poradny svazu: pravnik@zahradkari.cz. V emailu zašlete úplný aktuální výpis z katastru nemovitostí a krátký historický popis ve věci včetně identifikace organizace (název a IČ). Vaše záležitost bude posouzena a doporučen konkrétní postup podle skutkového stavu.

S pozdravem

JUDr. Jarmila Štroblová
právní poradna svazu